Activiteiten

Versier je eigen waaier of lampion

Versier je eigen waaier of lampion

Ben je een fan van Aziatische decoraties? En een fan van knutselen? Aan deze stand kun je de twee combineren! Onze vrijwilligers helpen je om je waaier of lampion op een originele manier te versieren zodat je hem mee naar huis kunt nemen als een uniek souvenir.

Deelname €2 / waaier of €2 / lampion (voor het materiaal)

Origami

Ben je de papieren vliegtuigjes een beetje beu en wil je zien welke andere dingen je kunt maken uit een blaadje papier? Bij de origami-stand kun je je uitleven in de kunst van het papiervouwen! Of je nu een complete beginner bent of iemand die de truc al in de vingers heeft, er is voor iedereen wel een geschikte uitdaging te vinden.

Dev Mioc Fha7lu Unsplash
3

Kalligrafie

In China en Japan staat de kunst van het schoonschrift nog steeds hoog aangeschreven. Wil je zelf ook graag weten hoe elegant je woorden en tekens op papier kunt zetten? Kom dan zeker eens langs deze stand en test het uit!

Shogi

Shogi, een Japanse variant van schaken, bestaat al minstens sinds de 11de eeuw. Wil je ook kennismaken met dit eeuwenoude spel? Kom langs bij de stand en leer van onze professionele medewerkers!

4
5

Mahjong

Dit gezelschapspel is bijzonder populair in China en in grote delen van Azië, maar hier in het Westen is het nog relatief onbekend. Is dit terecht? Maar één manier om dat te weten te komen: ga het zelf uittesten!

Bordspellen

Genoeg gewandeld en even zin in iets anders? De mensen van AnimeToPlay maken je met plezier wegwijs in hun stand met Aziatisch getinte bordspellen. Al je vrienden verslaan in vijf minuten of een strategisch spel van een uur, het kan allemaal.

6
7

Oshi toernooi

Oshi is een strategisch bordspel voor 2 personen. De regels zijn in een halve minuut te leren, dus iedereen kan meedoen. Maar let op: één moment van onoplettendheid kan je de match kosten!

Goldfish scooping

Goudvissen vangen is een klassieke activiteit op de meeste Japanse zomerfestivals. Onze versie is iets diervriendelijker, maar kom zeker eens je kans wagen om te zien hoe handig jij bent!  (€0,50 / spel)

8
27

Collector's hunt

Doe mee met de collector’s hunt van AnimeToPlay! Speel mee op papier of met je smartphone. We hebben QR-codes en markeerpunten verspreid over het hele evenement. Aan jou de opdracht om ze allemaal te verzamelen voor de tijd om is! Heb je geen smartphone, haal dan een opdrachtblad af aan onze infostand.

Weetjeswedstrijd

Weet jij alles over Japan en Azië? Ja? Doe dan mee aan onze weetjeswedstrijd! De antwoorden zijn wellicht minder evident dan je denkt, maar gelukkig kun op de conventie zelf tips vinden. (Deelnemersformulieren te verkrijgen aan de infostand.)

Weetjeswedstrijd
18

CosplayCloud Photobooth

Trots op je cosplay? Of gewoon zin in een souvenir? Ga langs bij de photobooth van CosplayCloud en laat je van je mooiste kant zien! 

Dance Dance Revolution

Houd je van muziek? Houd je van beweging? Houd je van competitie? Dance Dance Revolution combineert de drie! Demonstreer je talent (of maak gewoon wat lol) aan de stand van GameroomS.

9
10

Retro Games

Heb je wel eens heimwee naar de games van toen? Bij Retrovolt kun je oude bekende videogames nog eens opnieuw beleven. 

QuizWitz

Ben jij een slimmerik en wil je het bewijzen? De mannen van QuizWitz testen jouw kennis in hun laatste nieuwe vragenrondes!

Quizwitz
12

Weiss-Schwarz demo

Ken je het Weiss-Schwarz kaartspel? Nee? Dit is je kans om het te leren kennen! Kies de versie met je favoriete personages en speel al je tegenstanders van tafel.

Weiss-Schwarz toernooi

Ben je al jaren bezeten door het Weiss-Schwarz kaartspel? Of heb je het letterlijk een uur geleden leren spelen en ben je ambitieus? Het maakt niet uit, neem deel aan het toernooi en misschien ga jij wel met de prijs naar huis.

13
14

Yu-Gi-Oh! TCG

Team OCC stelt het Yu-Gi-Oh! Trading Card Game voor op Atsusafest! Dit team uit het Antwerpse is een vaste waarde op de scene, en dus de ideale mensen om samen je eerste stappen mee in het spel te zetten, of naar een hoger niveau te stijgen. Je bent welkom voor een babbel over hoe het spel eruitziet, om ze uit te dagen voor een spelletje, of om alles te leren over de nieuwe versie van het spel, “Yu-Gi-Oh! Speed Duels.” Deze versie is sterk gebaseerd op hoe het spel er vroeger uitzag, en staat voor toegankelijkheid en fun.

Yu-Gi-Oh! toernooi

Er zullen toernooien gehouden worden aan de stand. Je kan ofwel je eigen Deck meebrengen voor een Advanced Constructed toernooi, ofwel een Speed Duel toernooi spelen waarin iedereen de nieuwe Starter Decks gebruikt (die je zelf meebrengt of op de con kunt kopen). Je kan dus leren hoe het spel gespeeld wordt, je eerste toernooi winnen, en je eerste prijzen in de wacht slepen door de stand te bezoeken. Kom gewoon langs, zeg dat je wil meespelen en het toernooi start zodra er 8 deelnemers zijn. It’s time to Duel!

Yugioh Tournooi
16

Ball Jointed Dolls

Zeg niet zomaar pop tegen een ball jointed doll… Bij deze stand krijg je meer uitleg en kun je terecht voor tips & raadgevingen van twee toegewijde BJD-fans.

Gunpla

Hou je van reuzenrobots en van knutselen? Dan is Gunpla iets voor jou! Red Comet demonstreert en legt uit hoe je een modelbouw-Gundam in elkaar zet uit losse onderdelen.

17
19

CosplayCloud repair point

Je hebt er zolang aan gewerkt, en dan besluit je cosplay om op het slechtst mogelijke moment uit elkaar te vallen. Niet getreurd: bij het cosplay-herstelpunt helpen ze je weer op weg zodat je alsnog zonder zorgen van de rest van de dag kunt genieten. 

Shibari

Shibari, of Japanse bondage. Roept dit al meteen een hoop associaties op? Maar wat weet je er eigenlijk echt van? Ga langs bij de stand van House of Lupin en onderscheid de feiten van de fictie.

29
20

Manga Tekenen

Droom je ervan om zelf eens een manga te proberen tekenen (of op zijn minst dat ene coole personage)? PassMeTheBamboo zet je op weg met deze workshop. 

Travel In Japan

Overweeg je een reis naar Japan, maar zit je met vragen waarop je niet zo gemakkelijk een antwoord vindt? Vraag het aan een ervaringsdeskundige die een jaar reisde en studeerde in het land van de rijzende zon! 

22
23

Kawaii Neko-chan bento workhop

Krijg je niet genoeg van poezen en andere schattige beestjes? Vind je ze zo lief dat je ze wel kunt opeten? Dit is je kans! In de Neko-chan bento workshop toont Kupuku hoe je je lunchbox kunt vullen met de schattigste figuurtjes. En natuurlijk zijn ze nog lekker ook! (deelname €12,50)

Daisuki Deco Sushi workshop

Ben je dol op sushi, maar vind je het jammer dat ze er allemaal hetzelfde uitzien? Kupuku organiseert iets nieuws: de Deco Sushi workshop. Hier leer je sushi maken die niet alleen lekker is, maar ook nog eens een lust voor het oog!  (deelname €12,50)

24
25

Show: Spicy noodles challenge

Jij kunt goed tegen pikant eten? Ja? Weet je het zeker? Doe dan mee aan onze Spicy noodles challenge! De pikantste noedels uit de winkel, extra op smaak gebracht met ons geheime recept. Durf je de uitdaging aan?  (deelname €2)

Minority rule

Deze quiz heeft maar één regel: de minderheid wint. Probeer je tegenstanders correct in te schatten en geef het antwoord dat niemand anders geeft om de overwinning in de wacht te slepen.

26
Wolf 47329 640

Weerwolven

Het klassieke Weerwolven van Wakkerdam, maar dan met een anime make-over! Plezier verzekerd!

Wet hungergames

Te warm binnen? Ga naar buiten voor een verfrissend watergevecht! Afspraak bij de ingang van het ICC.

31
32

Show: Cosplay Dating Show

Is je personage wat eenzaam? Wil je eindelijk de ‘play’ in cosplay waarmaken? Kom naar de cosplay dating show! Wij zoeken een blind date voor je en het lot doet de rest.

Show: Cosplay Catwalk

Ben je trots op je cosplay en mag iedereen het weten? Kom hem tonen op de cosplay catwalk! Stap het podium op, laat je van je mooiste kant zien en neem het applaus in ontvangst. Registreren kan bij de infobalie.

33
34

Show: Lolita Catwalk

Belgian EGL (Elegant and Gothic Lolita) presenteert de Lolita Fashion Show! Maak kennis met deze unieke modestijl en stel achteraf al je vragen.

Honey Bubbles

Honey bubbles is een dance cover groep die voornamelijk focust op kpop en jpop. Ze brengen niet enkel mainstream nummers maar willen mensen ook oudere en minder bekende nummers leren kennen. Met kledij van eigen ontwerp en een passie voor dans en muziek kijken zij er naar uit om een lach op jullie gezicht te toveren. Let’s pop!

35
Moon Idols

MoonIdols

De leden van MoonIdols zijn enthousiast hun eerste optreden te kunnen geven op Atsusa summer fest! Zij zullen 4 dansjes voeren van de school Idol groep Aqours. Hope to see you there!~

O-Kay

Deze groep presenteert een introductie tot Kpop aan de hand van een danscompilatie! Daarna kan je uw eigen skills testen door middel van een random dance play. 

36
Atsusacon2018 Final

Vanaf 19u: Atsusa Summer Fest Afterparty!

Na het festival zijn alle bezoekers welkom op onze gezellige afterparty! Deze zal doorgaan van 19u tot 23u. Onze Atsusa Summer Fest catering is ook aanwezig!

Iedereen is welkom, je hebt GRATIS TOEGANG tot de afterparty!