Veel gestelde vragen.

Atsusacon vindt plaats te Gent ICC, Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent.

 

Atsusacon – Into Another World (Isekai Edition) vindt plaats op 8 en 9 juli 2023.

 

Zaterdag: 10.00 – 23.00
Zondag: 10.00 – 18.00

 

Zaterdag en zondag: 10.00 – 18.00

 

Wij aanvaarden betalingen met cash, Payconiq en de kaart. Bij standhouders varieert dit.

 

Atsusacon steunt als evenement op de goede wil van onze talrijke vrijwilligers. Wil je meedoen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

 

Tickets kun je online kopen via de website of de Facebook-pagina. Ook kun je, zolang de voorraad strekt, tickets kopen aan de deur (aan het kassatarief).

 

Ja! Wanneer je ticket wordt ingescand, of je een ticket aan de kassa koopt, krijg je een bandje dat correspondeert met de dag(en) waarvoor je een ticket hebt gekocht. Zorg dus zeker dat je dit niet verliest!

 

Kinderen jonger dan 10 jaar mogen gratis binnen en kinderen onder 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

 

Contacteer ons in geval van problemen met het ticketsysteem op [email protected] of stuur een berichtje via onze Facebook-pagina.

 

Dit is mogelijk zolang we de maximale capaciteit van het evenement niet bereikt hebben. Het is dus beter om online je ticket te kopen om zeker te zijn dat je het evenement kan bezoeken. Bovendien kun je tot en met de dag voor het event een goedkoper ticket krijgen via de online voorverkoop.

 

Nee! Je kan ook gewoon genieten van een dagje Atsusacon als niet-cosplayende bezoeker. 

 

Echte wapens zijn ten strengste verboden! Binnen zijn replica- of modelwapens toegestaan als attribuut voor de cosplaycompetitie en voor fotosessies. Deze wapens moeten echter met zorg en veiligheid behandeld worden. Cosplaywapens (gemaakt uit schuimrubber, karton, …) mogen zichtbaar gedragen worden als deze herkenbaar zijn als valse wapens en niemand pijn kunnen doen. Replica- of modelwapens moeten voldoen aan de Belgische wetgeving. Zie onze regels voor een uitgebreide beschrijving.

 

Ja, er is een vestiaire (tegen betaling) aanwezig op de locatie.

 

Voor een wegbeschrijving naar Gent ICC kun je onze pagina ‘Locatie’ bezoeken. Er zijn verschillende parkings in de buurt, waaronder de parking onder het Sint-Pietersstation (Sint-Denijslaan) of de parking onder het Sint-Pietersplein (Sint-Pietersparking).

 

Op Atsusacon mogen er foto’s genomen worden, maar we vragen onze bezoekers om andere bezoekers hun privacy te respecteren en altijd te vragen om een foto te mogen maken.

 

Het is ten strengste verboden te roken of te vapen in de gebouwen van het ICC, maar men kan makkelijk naar buiten.

 

Dieren zijn niet toegelaten, met uitzondering van geleidehonden.

 

Op Atsusacon tolereren wij geen pestgedrag. Indien een persoon je lastig valt, aarzel dan niet om een medewerker aan te spreken (deze zijn herkenbaar aan hun gele of rode T-shirt).

 

Er is een lift aanwezig op de locatie waardoor rolstoelgebruikers makkelijk al onze faciliteiten en zalen kunnen bezoeken.