F.A.Q.

Veel gestelde vragen

Waar

Atsusacon vindt plaats in het ICC van Gent, Van Rysselberghedreef 2, te Gent.

Wanneer

Atsusacon 2018 vindt plaats op 28 en 29 juli 2018.

Openingsuren conventie

Zaterdag: 10u tot 23u
Zondag: 10u tot 18u

Openingsuren dealer room

Zaterdag: 11.00 tot 18.00
Zondag: 11.00 tot 17.00

Betaalmogelijkheden

Er is enkel mogelijkheid te betalen met cash. Sommige standhouders aanvaarden echter bancontact.

Vrijwilligen op het evenement

Atsusacon is een evenement die steunt op de goede wil van onze talrijke vrijwilligers. Wil je meedoen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Tickets

Tickets kunnen online gekocht worden via de website of de FB-pagina. Ook kunnen er, zolang de voorraad strekt, aan de deur tickets gekocht worden.
De ticketprijzen verhogen op 1 juni, en aan de kassa zelf. Wees dus zeker op tijd als je van een vroegboektarief wilt gebruik maken!

Kan ik vrij naar binnen en buiten?

Ja! Wanneer je ticket wordt ingescand, of je een ticket aan de kassa koopt, krijg je een bandje die correspondeert met de dag(en) wanneer je op het event aanwezig zal zijn. Zorg dus zeker dat je dit niet verliest!

Kinderen

Kinderen onder 10 jaar mogen gratis binnen en kinderen onder 12 moeten begeleid worden door een volwassene.

Ik heb mijn ticket online gekocht, maar nog niet ontvangen.

Contacteer ons in geval van problemen met het ticketsysteem op [email protected] of stuur een berichtje naar onze FB-pagina.

Kan ik op de dag zelf een ticket kopen?

Dit is mogelijk zolang we de maximale capaciteit van het evenement niet bereikt hebben. Het is dus beter om online je ticket te kopen om zeker te zijn dat je het evenement kan bezoeken. Bovendien kun je tot en met de dag voor het event een goedkoper ticket krijgen via de online voorverkoop.

Ik kom als cosplayer; moet ik dan deelnemen aan de wedstrijd?

Nee! Je kan ook gewoon genieten van een dagje Atsusacon opgemaakt als je favoriete character. Natuurlijk is het wel altijd mogelijk om mee te doen met de cosplay wedstrijd, maar dit is zeker niet verplicht.

Wapens

Echte wapens zijn ten strengste verboden! Binnen zijn replica- of model wapens toegestaan als attribuut zolang deze ten allen tijde opgeborgen blijven, behalve tijdens een voorstelling op de cosplay wedstrijd of wanneer men gevraagd wordt voor een fotosessie. Deze wapens moeten echter met zorg en veiligheid behandeld worden. Cosplay wapens (gemaakt uit schuimrubber, karton, …) mogen bovengehaald worden als zij te herkennen zijn als valse wapens en niemand pijn kunnen doen. Replica- of model wapens moeten voldoen aan de Belgische wetgeving. Zie onze regels voor een uitgebreide beschrijving.

Is er een vestiaire aanwezig?

Ja, er is een vestiaire aanwezig op de locatie.

Reizen en parkeren

Voor een wegbeschrijving naar het ICC Gent kun je onze pagina ‘Locatie’ bezoeken. Er zijn verschillende parkings in de buurt, waaronder de parking bij het Sint-Pietersstation (Sint-Denijslaan) of de parking op het Sint-Pietersplein (Sint-Pietersparking).

Foto’s

Op Atsusacon mogen er foto’s genomen worden, maar we vragen onze bezoekers om andere bezoekers te respecteren en altijd te vragen om een foto.

Roken

Het is ten strengste verboden te roken of te vapen in de gebouwen van het ICC, maar men kan makkelijk naar buiten.

Dieren

Dieren zijn niet toegelaten met uitzondering van geleidehonden.

Pestgedrag

Op Atsusacon tolereren wij geen pestgedrag. Indien een persoon je lastig valt, aarzel dan niet om een medewerker aan te spreken (deze zijn herkenbaar aan hun gele of rode t-shirt).

Rolstoelen

Er is een lift aanwezig in de locatie waardoor rolstoelen makkelijk al onze faciliteiten en zalen kunnen bezoeken.