Cosplaycompetitie

Net als andere jaren organiseert Be Cosplay een cosplaycompetitie op Atsusacon. Verkleed je je graag in een van je favoriete personages en wil je hierbij je zelfgemaakte kostuum of originele act ook tonen aan anderen? Dit kan op onze cosplaycompetitie. Maak indruk op onze jury, bestaande uit de mensen van BE Cosplay en onze special guest Isis, en wie weet maak jij kans op een van de originele prijzen die hiermee te winnen valt. De wedstrijd verloopt in 2 delen.

Met een act kan je je helemaal inleven in je character. Deelnemen kan solo of in groep. Een solo act mag 90 seconden duren, groepen krijgen 3 minuten voor hun act. Hierbij kun je ook gebruik maken van je eigen audio om je act nog meer uit te breiden. Ga ervoor en verbaas het publiek en de jury met een geweldige show!

Heb je hard gewerkt aan je nieuwe cosplay maar geen tijd gehad om een act in elkaar te steken? Of wil je gewoon een eerste podium ervaring opdoen? Daar is de catwalk het perfecte moment voor. Tijdens dit gedeelte van de show loop je gewoon op het podium, sta je even stil voor de foto’s en loop je weer van het podium af. Dit allemaal onder begeleiding van door ons gekozen muziek.

Deelname categorieën:

BEST COSPLAY – SOLO

Voor best cosplay wordt er gekeken naar het gehele plaatje: je presentatie, de afwerking van je kostuum en je act. Kortom elk detail telt!

BEST COSPLAY – GROUP

Hebben jullie samen hard gewerkt aan je cosplays en een act gemaakt? Dan is de Best Group perfect voor jullie!

BEST ACT

Niet iedereen kan werken met naald en draad, maar misschien heb je wel de skills om een geweldige act neer te zetten. Heb je geen tijd om je eigen kostuum in elkaar te zetten, maar ben je een podiumwonder, dan kom jij misschien in aanmerking voor de categorie Best act.

BEST CATWALK

Hard gewerkt aan je nieuwe cosplay maar geen tijd gehad om een act in elkaar te steken? Of wil je gewoon een eerste podium ervaring opdoen? Daar is de catwalk het perfecte moment voor. Tijdens dit gedeelte van de show loop je gewoon op het podium, sta je even stil voor de foto’s en loop je weer van het podium af. Dit allemaal onder begeleiding van door ons gekozen muziek.

BEST TAILORSHIP

Zelf een cosplay in elkaar steken kost vele uren werk en mogelijks bloed, zweet en tranen. In deze categorie wordt je hiervoor beloond. Show je skills met naald en draad aan de jury en misschien win jij wel de prijs voor best costume – handwork.

BEST CRAFTMANSHIP

Niet elke cosplay kan gecreëerd worden met enkel stof en een goed naaimachine. Soms moet je gewoon creatief te werk gaan met materialen zoals worbla, foam, wonderflex en andere. Ben jij een creatief iemand met geweldige crafting vaardigheden? Dan is deze categorie iets voor jou. Leef je uit met wat je maar kan bedenken om een zo goed mogelijke cosplay te creëeren en ga met de prijs voor best costume – handwork naar huis.

Wij behouden ons het recht toe om voor een bepaalde categorie geen prijs uit te reiken of extra categorieën toe te voegen of annuleren. Indien je jonger bent dan 18 is er toestemming van de ouders vereist.