AMV & CMV competitie

Hou je van cosplay en anime? Hou je van muziek? Knutsel je graag wel eens met programma’s zoals Adobe Premiere Pro en MovieMaker? Dan hebben wij goed nieuws!

Net zoals de vorige jaren organiseren wij weer een grote AMV & CMV competitie! We nodigen jullie allemaal van harte uit om jullie creativiteit de vrije loop te laten gaan. Maak je video en ga de strijd aan voor de beste AMV of CMV van Atsusacon 2018.  Wie weet win jij wel één van de geweldige prijzen die wij dit jaar aanbieden.

Let er wel op dat het maken van een AMV en CMV geen simpele klus is. Wij stellen specifieke eisen voor deze video’s. Lees dus zeker goed het reglement door voor je de video instuurt.

Resultaten AMV &  CMV competitie 2018

AMV

 1. She and her cat
 2. Running up that hill
 3. Matsu
 4. Invincible
 5. Wake up
 6. Hearthbreak
 7. Hardstyle Casino
 8. Survivor
 9. Born Ready

Audience choice: Wake Up

Editor’s choice: Invincible

CMV

 1. Emperors New clothes
 2. Madoka Magica – Goner
 3. Outside World
 4. Osomatsu – Relgion AU haunting
 5.  Every anime opening

Audience choice: Every anime opening

FAQ

Wat is een AMV competitie?

Een AMV (Anime Music Video) is een muziek video met clips van één of meerdere animatieseries met een audiotrack erachter. Tijdens de AMV competitie kunnen mensen die zelf een AMV in elkaar hebben gezet deze tonen aan het publiek en hiermee strijden voor de beste AMV van Atsusacon 2018.

Wat is een CMV competitie?

Een CMV (Cosplay Music Video) is een muziek video met clips van één of meerdere cosplayers met een audiotrack erachter. Tijdens de CMV competitie kunnen mensen die zelf een CMV in elkaar hebben gezet deze tonen aan het publiek en hiermee strijden voor de beste CMV van Atsusascon 2018.

Hoe kan je je inschrijven?

Inschrijven is makkelijk, via de knoppen hierboven kan je jezelf inschrijven voor de amv en/of de cmv competitie. Je kan je inschrijven tot vrijdag 13 juli 2018, na deze datum aanvaarden wij geen inschrijvingen meer.

Video’s kan je wel inzenden tot en met zondag 15 juli 2018 om 23u59.

Tot wanneer kan ik mij inschrijven en mijn video insturen?

Je kan je inschrijven tot vrijdag 13 juli 2018. Inzendingen aanvaarden wij nog tot en met zondag 15 juli 2018 om 23u59

Hoe stuur ik mijn video in?

Bij de inschrijving is een veld voorzien voor video link. Je moet zelf je video ergens uploaden (niet YouTube!). Wij raden Dropbox, Google Drive of WeTransfer aan.

Wie zit er in de jury?

De vorige jaren werkten wij steeds met een jury die kennis heeft van de verschillende zaken rond videobewerking. Voor de CMV’s gingen we vaak op zoek naar een jury die zelf ervaring heeft met het maken van video’s op YouTube, zoals de mensen van Waffleswithspain . Maar ook onze stafleden en technische crew heb vaak al een zetel genomen als bekwame juryleden. Voor onze jury van de AMV wedstrijd hebben we ook al reeds beroep gedaan op editors uit Nederland en België.

Heb je interesse om zelf ook in de jury plaats te nemen? Dan kan je steeds een mailtje sturen naar het volgende adres: [email protected]

Wat kan je winnen?

Vorig jaar hebben wij voor het eerst trofeeën kunnen aanbieden aan de winnaars van de wedstrijden. Deze kan je trots mee naar huis nemen om aan je familie en vrienden te tonen. Naast de trofee zorgden wij ook voor onze eigen Natsumi box, vol met japanse lekkernijen.

Onze sponsor Winter Wonder Cosplay ball heeft ook de grote winnaars een duoticket gegeven met toegang tot hun cosplay bal in december. Neem zeker een kijkje op hun website om te zien wat voor fantastische prijs jullie kunnen winnen.

Wat zijn de regels?

Je kan de reglementen voor onze wedstrijd downloaden via de onderstaande links. We hebben speciaal aparte regels opgemaakt voor zowel AMV als CMV. Lees deze regels goed voor je je inschrijving instuurt!