https://www.youtube.com/watch?v=ejP80s6ZH_A

Atsusacon 2018

Ons doel is een jaarlijks festival rond de Japanse popcultuur en traditionele cultuur te brengen. Hierbij onderscheiden we ons op verschillende manieren van andere Belgische conventies en beurzen. Atsusacon wordt sinds 2011 georganiseerd door Ganbaro vzw.

Wat is Atsusacon?

Op andere Belgische conventies staan standhouders en verkoop centraal maar op Atsusacon staan het programma en de evenementen centraal. Als je wil kan je dus het hele weekend bij ons met een gevarieerd scala aan activiteiten bezig zijn. Dit omvat o.a. panels, lezingen, workshops, wedstrijden, demonstraties, videoscreenings en games.

Explore all activities

Workshops:

Learn how to make cosplayprops or bento’s in a creative way, everything is possible.

Lectures:

Learn about the traditional and modern pop-culture from Japan.

Dealers: 

Vendors with i.a. anime and manga merchandise.

Gameroom: 

In our gameroom you can enjoy some retro and modern games. Also don’t forget our DDR and karaoke rooms.

Cosplay-competitions: 

Cosplayers with a great act or wonderfull costume can aim for a winning spot!

Competitions: 

There’re all kind of different ways to get a chance at winning a price at Atsusacon.

Martial arts demonstrations: 

Every year we invite some martial arts clubs to hold a demonstration and host a small initiation.

Boardgames: 

At Atsusacon you can learn how to play some more traditional games like Go, Shogi and Othello. But also some more modern Asian inspired boardgames.

Do you also want to do, learn and explore at Atsusacon 2018?

Saturday
28/07/2018
10:00 – 23:00

Dealer room: 11:00 – 18:00

Sunday
29/07/2018
10:00 – 18:00

Dealer room: 11:00 – 17:00

Wat maakt Atsusacon uniek in België?

Om te beginnen specialiseren wij ons in Japanse media en cultuur. Denk hierbij aan anime, manga en cosplay, maar ook aan drama’s, J-music, games en de traditionele cultuur. Ook richten wij ons op de Nederlandse en Engelse markt en niet op de Franse markt.
Daarnaast wordt Atsusacon georganiseerd door een non-profitorganisatie. We organiseren een festival door fans, voor fans.
Atsusacon is er gekomen omdat er in België nog geen vergelijkbaar evenement was, in tegenstelling tot veel andere landen. Wij hopen dus een unieke ervaring te kunnen brengen die je nergens anders in België vindt.
Zowel voor de algemene werking als voor de verschillende activiteiten steunen wij grotendeels op vrijwilligers. Dit betekent dat ook jij een deel van Atsusacon kan zijn! Iedereen die wil meehelpen als vrijwilliger of een activiteit wil bieden kan hiertoe contact met ons opnemen.

Hoewel de standhouders op Atsusacon niet centraal staan, is de dealerroom toch een niet weg te denken onderdeel van het festival. Indien je zelf een winkel hebt of creatief spullen maakt en interesse hebt om deze op Atsusacon te verkopen kan je hiervoor een infopakket aanvragen hier.