Geen onderdeel van een categorie

Interview met de Atsusacon 2018 host: MistveinCosplay

By 12/05/2018 No Comments
Natsumi: Dag Mistvein, wij hier bij Atsusacon zijn alvast erg enthousiast om jou dit jaar te ontvangen als presentator van onze auditorium activiteiten. Maar we willen graag ook wat meer te weten komen over jou. Zo kan ons publiek jou al wat leren kennen.

Van waar komt juist jouw passie voor cosplay en hoe ben je er ooit mee begonnen?

Mistvein: Toen ik een tiener was ben ik toevallig bij anime en story based games terecht gekomen. Op een dag zag ik een promotieposter van FACTS en ik wou cosplayen een kans geven. Ik heb nog nooit zo’n prachtige en lieve bende van mensen ontmoet. En ik wou onmiddellijk mijn liefde voor verschillende fandoms die ik zo idoliseer tonen.
Natsumi: Voel je je comfortabel op het podium of heb je soms toch nog wat zenuwen? Heb je dan ook soms enkele tips voor de mensen die wat podiumangst hebben?
Mistvein: Ik hou ervan om op het podium te staan, en al lijk ik erg euforisch op het podium, backstage zal je me heel gefocust zien voor ik moet opkomen.

Als je zelf op het podium gaat, stel ik voor om gewoon plezier te hebben. Ga ervoor, en elke keer zal je weer iets nieuw leren. Als je jezelf forceert en te hard wilt winnen, dan ondervind je soms dat je er niet zoveel van geniet. We maken allemaal wel eens die fout. 😅

Natsumi: Mistvein, wij hebben van jou al enkele prachtige zelfgemaakte props zien passeren over de afgelopen jaren. Met welke materialen werk jij het liefst hiervoor en wat zijn jou eventuele tips voor de beginnende cosplayers?
Mistvein: Ik gebruik zelf een verscheidenheid van materialen. Er is in België ook een hele cosplay community die je graag tips geeft over de verschillende soorten materialen, inclusief ik.
Natsumi: Hoe blijf jij zo gemotiveerd om elk event het beste van jezelf te geven? Waar haal jij je krachten uit?
Mistvein: Ik probeer steeds verschillende technieken bij elk kostuum dat ik maak. Telkens wanneer ik iets leer/beheers ben ik erg enthousiast. Je kan best zeggen dat ik een persoon ben die dol is op experimenteren. Daarom neem ik ook steeds feedback ook steeds serieus, ik ben zeer gepassioneerd om te leren!
Natsumi: Je geeft op onze conventie dit jaar ook een workshop voor cosplay acting en improvisatie, dus daarom hebben wij de volgende vraag voorbereid. Mistvein, ben jij zelf meer een dramatisch persoon of speel je liever met comedy?
Mistvein: Ik zou zeggen dat ik in het algemeen veel humor gebruik om mijn boodschap over te brengen. Dit kan soms verwarring met zich meebrengen. 😅

Ik ben ook erg dol op dramatisch acteren, dus ik kan steeds wat van beide rollen meenemen op het podium.

Natsumi: We zitten bij onze laatste vraag van vandaag. Mistvein, Heb je nog een laatste boodschap voor ons publiek?
Mistvein: Laten we super veel plezier hebben Atsusacon!! 😊

Wil je zelf onze host al eens bekijken op social media en al zijn prachtige cosplays? Neem dan zeker een kijkje op de onderstaande links.